miercuri, 10 iunie 2009

Adventişti de România II

Remarcam acum trei luni că blogul acesta strînsese deja 600 de cititori din toată lumea. La ora actuală, "adventiştii de România" sînt 1500, iar unii dintre ei - din Duluth (Minnesota), Gloversville (New York), Suwanee (Georgia), Dublin (Irlanda), Pontevedra (Spania), Biella (Italia), Braşov, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ - ar merita premii de fidelitate. Sper că, ici şi colo, în măsuri mai mari sau mai mici, acest blog reuşeşte să fie o oglindă benefică sau un reflector necesar.

Vreau doar să-i încurajez pe adventiştii de România să deguste şi ceva teologie biblică (dintre cei 1500 de cititori ai acestui blog, doar vreo 100 au "migrat" spre numaruldeplin.blogspot.com). Nu, nu mă aştept ca un subiect de exegeză apocaliptică să trezească acelaşi interes ca alegerile, să zicem. Dar nici nu cred că trebuie să uităm care sînt lucrurile cu adevărat importante.

În aceeaşi notă, voi posta în următoarele săptămîni mici recenzii la cîteva eforturi teologice care au ca autori adventişti de România. Nu de alta, dar se întîmplă şi lucruri lăudabile printre noi, lucruri care merită cel puţin tot atîta atenţie ca aberaţiile şi abuzurile. Toţi cei care vor să semnaleze mostre de excelenţă în adventismul românesc sînt bineveniţi.

joi, 4 iunie 2009

20 de ani

Cînd familia Simpson a vizitat Piaţa Tienanmen, au dat acolo peste o placă comemorativă cu următorul text: "În 1989, aici nu s-a întîmplat nimic".