ΣΚΙΑ ΓΑΡ ΕΣΤΙΝ ΗΜΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο ΒΙΟΣ 'ΒΙΛΔΑΔ' ΣΚΙΑΣ ΟΝΑΡ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 'ΠΙΝΔΑΡΟΣ' ΙΝΑ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΝ Η ΣΚΙΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΗ ΤΙΝΙ ΑΥΤΩΝ 'ΛΟΥΚΑΣ'
sâmbătă, 6 noiembrie 2010
Dezgust
Vă semnalez unul dintre multele texte excelente scrise zilele acestea despre Adrian Păunescu. Românii, pupători de icoane şi vînători de moaşte, au din cînd în cînd şansa să se confrunte cu adevărul. Ultimul text al lui Păunescu dă seama de toate - prea bine ştiute - scăderile acestuia: neruşinare, deşănţare, grandomanie şi găunoşenie. Pentru comparaţie, recitiţi o poezie scrisă tot pe patul de moarte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Poli, poezia nu poate fi citita.
RăspundețiȘtergerePoezia lui Sorescu sigur ca poate fi citita. La "poezia" lui Paunescu nici n-am vrut sa pun link. Cih!
RăspundețiȘtergereAlt dezgust: "In timp ce se face lucrare misionara in inchisori, festivaluri de muzica si poezie etc., victimele si familiile lor pastreaza amaraciunea tradarii in propria lor Biserica." - ultimul paragraf al Margiannei din "Consternare".
RăspundețiȘtergereS.O.S. vreau o povestire pentru copii!
RăspundețiȘtergere1.Adam si Eva - neascultare, moarte
2.Cain si Abel - ucidere
3.Abraam si fiul - drumul spre moarte
4.Iosif si fratii lui - minciuna
5.Imparateasa Estera - spanzuratoare
6.Micul Samuel - atitudinea preotului
7.Naaman - captivitate
7.Iona si pestele - SF sau credinta
8.Baietelul cu pestii - la fel
9.David - omul lui Dumnezeu care ucide
10.Solomon, Rahav, Anania si Safira...
ISUS - da,imi place. E buna povestirea asta pentru copilul meu...cruce...inviere...speranta...
Dragi cititori, spuneti-mi povestiri pentru copii!
Paunescu nu provoaca dezgust prin modul in care si-a trait viata ci prin felul in care societatea intelege sa aprecieze oamenii. Se spune ca despre morti numai de bine. Mai suntem capabili sa discernem binele de rau? Prea ne-am laudat ca suntem atat de buni la acest capitol.
RăspundețiȘtergereVezi un articol in aceasi sfera si aici: http://suflaredeviata.ro/2010/11/07/crestinismul-in-lacrimi/
Pe omul Paunescu nu l-am cunoscut (decit indirect, prin marturii scrise ale unor oameni care i-au fost aproape, cum ar fi Constanta Buzea). Dar pe poetul si persoana publica Paunescu le-am cunoscut prea bine. Despre morti, daca e cazul, si de rau. Mortii - in afara de uitare - nu au regim privilegiat.
RăspundețiȘtergereApropo Claudiu, mi-a placut textul catre care trimiti. Spor pe mai departe!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Am incercat sa scriu mai apasat si totodata cursiv si ingrijit. Gandurile pot fi asemuite cu sunetele unui instrument. Trebuie sa le simti chiar daca asezarea in pagina necesita cunoasterea notelor si a rigorilor impuse.
RăspundețiȘtergereIncurajarea-i buna.
Poli, se vede ca nu ai citit postarea de mai jos! Asa nu te-ai mai fi legat de titan! :D
RăspundețiȘtergerehttp://proatitudine.ro/educatie/manifest-pentru-un-titan/
Textul spre care indici amuzat, draga st_ature, e mai curind un manifest impotriva unor, mai mult sau mai putin inchipuiti, falsi prieteni ai lui Paunescu decit un manifest pentru ceva sau cineva. Printre alte perplexitati o am si pe aceasta: cum poti sa fii sarac din salariu de senator? Altfel, patetismul si exaltarea (cu iz nationalist) autorului sint in buna traditie paunesciana.
RăspundețiȘtergereAm citit si penultima postare de pe Pro Atitudine. "Durere tacuta"??? Tocmai asta i-a lipsit intotdeauna, inclusiv pe patul de moarte, lui Paunescu: decenta de a tacea. "Model viabil"?! Hai, ma! Banuiesc ca "fratele lui siamez", Vadim Tudor, e tot un "model viabil".
RăspundețiȘtergereStiati ca inca de acum cativa ani numarul de scoli din sistemul public de invatamant care purtau numele de Adrian Paunescu era de cel putin o duzina?
RăspundețiȘtergere@ Polihronu - 8 nov 2010 ora 00.11
RăspundețiȘtergereUn salariu al unui senator e mult mai mare decat media. Insa strict salariul nu te scoate nicidecum din saracie. Ma gandesc mai ales la cat costa o campanie. ;)
@ ano 1: Pai, stii cum e, mausoleele se construiesc uneori in viata. Nu ma mir sa fi fost pe undeva si un bulevard, au barem o strada AP.
RăspundețiȘtergere@ ano 2: Sigur, hai sa definim bogatia :)
Tot in contextul tematicii de fata ar mai merita mentionat si textul de azi (errr... ieri) al lui Tom Gallagher:
RăspundețiȘtergerehttp://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/natiunea-la-picioarele-menestrelului-ceausist-205954.html
Patetism si exaltare, unde sunteti, pe unde v-am pierdut? Cred ca si un manifest darz precum blogul PL Atitudine cu greu ne-ar mai putea da suficienta alifie pentru ochi ca sa gustam frumosul autentic, ce zici, Poli? :)
"Infantilizare" - cuvintul cheie. Mi-a placut "pl atitudine" :) E de-a dreptul uluitor cum oameni chiar mai tineri decit mine perpetueaza mituri mizerabile. A, stai: au ceva exercitiu de prin biserici.
RăspundețiȘtergerePolihronule, citeste si tu "Secretele adventistilor pentru educatia de succes"!
RăspundețiȘtergeresursa: www.semneletimpului.ro
Daca vrei citeva opinii, inclusiv de-ale mele, pe acest subiect, uite aici.
RăspundețiȘtergere