duminică, 31 mai 2009

Casa ADRA

Recent, ADRA România a deschis în judeţul Ilfov un centru de asistenţă pentru victimele abuzului familial (vezi ştirea asta). Nu pot decît să salut această realizare. Astfel de proiecte spun mai mult decît o seamă de prezentări pe tema violenţei în familie. Am doar o singură nedumerire: ştiu că asemenea centre caută să-şi protejeze beneficiarii serviciilor în primul rînd prin discreţie, dar nu pot să pricep cum de ştirea la care am trimis mai sus nu oferă nicio informaţie de contact. Am căutat pe internet, în mod special pe site-ul ANPF, dar nu găsesc niciun număr de telefon pentru Casa ADRA. Se oferă cineva să elimine lacuna?

5 comentarii:

  1. si la Gadinti este un centru de meserii complet functional...pe hartie!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Victimele nu vin cu bagajele facute si nici nu au nevoie sa stie numarul centrului. Ele sunt trimise de autoritati

    RăspundețiȘtergere
  3. No kiddin. Si dacă eu nu vreau să implic poliţia, dar trebuie să pun capăt abuzului, nu pot apela la Casa ADRA? Sau dacă lucrez la gazetă şi vreau să fac un reportaj, de unde iau o persoană de contact? Articolul cu pricina nu clarifică nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Articolul este special scris cu aceasta lacuna pentru protejarea persoanelor care sunt gazduite in acest centru. Cum am putea proteja persoanele ce sunt aduse acolo daca am face publica adresa? Cei care sunt interesati pot sa se adreseze la sediul ADRA, acolo unde pot afla mai multe informatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă citeşti atent postarea şi comentariile, vei vedea ca nu a cerut nimeni adresa. Instituţiile de acest fel nu sînt însă organizaţii secrete. Au de obicei pagină de internet, un hotline şi chiar o adresă publică, unde funcţionează un punct de preluare şi primă asistenţă. Articolul nostru nu pomeneşte nici măcar un număr de telefon de la ADRA. Iar site-ul ADRA România nu oferă nici el informaţii utile.

    RăspundețiȘtergere