miercuri, 9 decembrie 2009

Că e dăştepţi

Una dintre cele mai mari mirări de zilele astea ale PSD-iştilor este cum au reuşit alegătorii români din Paris să voteze în număr considerabil mai mare (mai bine de dublu) decît cei din Gara de Nord. Iată un răspuns. Evident, Nica şi Dragnea (pe care prea mulţi i-au crezut oameni serioşi) vor susţine că soluţia în sine găsită la Paris (şi, probabil, nu numai) este frauduloasă. Că de, nu le-ar fi putut veni lor ideea că e bine să voteze cît mai mulţi.

Eu revin cu întrebarea mea de mai devreme: cum se face că aşa fraude electorale (adică atîţia oameni dispuşi să influenţeze şi să se lase influenţaţi) sînt posibile într-o ţară majoritar ortodoxă, unde, vorba aceea, creştini sîntem de două mii de ani?

PS Dacă faceţi un calcul simplu, la Paris au votat în medie 4 oameni pe minut. De ce e asta imposibil?

5 comentarii:

  1. Poli, ca unul care are acces la mai multe informatii decat si-ar dori, ti-o spun cu toata sinceritatea: PD-L-ul a furat "in draci". Nu ca PSD-ul ar fi fost usa de biserica, dar ce au facut portocaliii a depasit orice limita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu pot să cred asta, dar se reduce totul, cum spuneam mai deunăzi, la "vai, ei au furat mai bine decît noi". În plus, PSD-ul nu este scutit de obligaţia logicii şi a bunului simţ (verba odiosa). Dacă vor să demonstreze frauda PDL-iştilor, s-o facă fără să-şi demonstreze prostia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum să spun, dacă alegerile în ţara asta drept-credincioasă sînt de fapt concursuri de hoţie, prefer să cîştige cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poli, las-o moarta ca macane! Cum sa preferi pe unii care fura mai mult si mai bine? Parca toata campania lui TB era impotriva... mogulilor, ca aia... fura!?! Nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ştiu ce preferă Băse şi nu mă interesează. Nici nu am votat contra mogulilor (deşi e clar că mitocănia de la Antena 3 nu a ajutat). Eu unul am votat politic şi istoric - nu vreau linişte cu orice preţ (după cum nici Geoană nu vrea) şi prefer comunişti ceva mai decoloraţi (nu uita că în primul tur am votat cu Antonescu). În fine, am zis "DACĂ alegerile... sînt de fapt concursuri de hoţie", adică am asumat de dragul argumentului o perspectivă la care nu ţin cîtuşi de puţin, dimpotrivă. (Cît despre măcănit, muzică să fie ;)

    RăspundețiȘtergere