sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Lins pe buze

După ce v-am delectat cu pianul lui Eduard Stan, a venit rîndul lui Fazil Say - poate cel mai cunoscut pianist şi compozitor turc al momentului. Dacă nu recunoaşteţi instrumentul care intervine în prima piesă ("Black Earth"), accesaţi o înregistrare video aici. Pe aceeaşi pagină găsiţi şi alte muzici - de exemplu interpretarea jazzy a lui Fazil Say la Alla turca (de comparat cu mai clasica şi mai cunoscuta variantă a lui Arcadi Volodos). Enjoy!

16 comentarii:

  1. Multumim pentru "dulceata" de pe buze. Am avut ocazia sa fiu prezenta la un astfel de spectacol, lectie demonstativa, prezentata de un grup de artisti francezi. Au asezat pe corzile pianului diferite obiecte, obtinand astfel culori diferite de sunete. Genial!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Un pod peste timp" - Speranta TV, 00:00-01:00
    Multumim Poli si pentru "prajitura" asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. He, he :) Se implinesc in citeva luni 10 ani de cind faceam dublajul pentru programul asta inca difuzat de SpeTv.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic ca pe Eduard Stan sa-l lasam unde e locul...nu prea sus. Turneul "european" de anul trecut in compania mai tanarului sau coleg a lasat mult de dorit in anumite locuri. Muzica nu inseamna doar o insiruire de note bine cantate...si in orice caz nu profesionalismul venit de la Juilliard School.

    RăspundețiȘtergere
  5. am o curiozitate: esti al saptelea, care acum lipseste?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ano: Nu imi aduc aminte sa-mi fi exprimat opinii exaltate fata de pianismul lui Edi Stan. Nu il cunosc personal, chit ca s-ar putea sa ne fi intilnit cindva si sintem, pe departe, rude. Am selectat de pe albumul lui ce mi s-a parut mai reusit, fara sa promit revelatii. Iar in materie de muzica e greu sa dai verdicte definitive, iar juriile mi se par o profunda aberatie.

    @K: Cu si despre cine vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Poli si ano 21:21

    Am avut ocazia sa-l cunosc pe Eduard Stan. O violonista chiar spunea ca la repetitii a cantat mai bine decat in concert. O fi avut o zi proasta...
    Bine zici tu Poli - "in materie de muzica e greu sa dai verdicte definitive", dar mie nu mi-a placut tinuta lui la pian, destul de teatrala - sarea de pe scaun ca un arc la momentele de forte, iar in pauze isi aranja fara exceptie mansetele camasii. hm sunt prea sever?

    RăspundețiȘtergere
  8. E adevarat ca si coregrafia conteaza, avind uneori consecinte tehnice. Dar sigur poti fi mai sever :)

    RăspundețiȘtergere
  9. =))

    treaba a pornit de la muzica, mi'a dat cineva un link spre un grup coral si am constat ca la un moment dat erau 7 si acum mai sunt doar sase; si ma intrebam cine e al saptelea si mai ales cine e Alba ca Zapada :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca la Enthousiasmos te referi, da. Dar nu te lua dupa pozele de grup, ca ultimele au fost facute acum aproape un deceniu. Monstrul care eram nu mai seamana cu monstrul care am devenit ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. ...ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν...

    altfel spus, tre' sa te iubesti pe tine, inainte de a'i iubi pe altii =))

    RăspundețiȘtergere
  12. iti dau un link (de pe blog, pe 22 nu'l mai gasesc): http://www.ernu.ro/anticasual/%E2%80%9Cda-sunt-un-om-de-stinga%E2%80%9D-scrisoare-adresata-domnului-horia-roman-patapievici/

    mie mi se pare o poveste fascinanta despre 'managementul' identitatii minoritare pentru un copil crescut dupa 'principii protestante de sorginte iudaica', asta apropo si de ultima ta postare de pe celalalt blog :)

    asa ca - parerea mea - prea vezi monstru acolo unde e doar golem, prea vezi proiect acolo unde e doar ignoranta;

    mi'ai amintit de 'Visul' (Nostalgia, in alta editie) lui Cartarescu si povestile copilariei/pubertatii lui; ti se par asa de diferite? mie 'jocurile biblice' cu aluzii sexuale in podul bisericii mi se par pline de acelasi erotism echivoc ca si episodul primului contact cu sanii femeiesti printre 'pernute fantezi'... m'ai facut invidios, aproape, ca n'am jucat astfel de jocuri eretice si erotice, asa cum am invidiat joaca printre blocuri si prin santiere, citind 'Visul' :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si ca sa fiu la subiect - vis - ceea ce-ti redau in continuare va ramane oare doar vis?
    N-am urmarit net-ul, ci doar emisiunea de la 20-21. Invitati la emisiune un jurnalist(a) si un pastor pensionar. Despre ce vobeau? LIBERTATEA TINERILOR! Pai nu era mai bine sa fie invitat la emisiune macar un tanar,un tanar nonconformist si sa ne spune el ce-i aia libertate? Pentru doamna jurnalist, felicitari!
    Si eu gandesc la fel. Si sa ma explic un pic:
    Azi am spus unui elev de clasa XI, inaite de a-si prezenta programul pentru verificarea semestriala, sa ignore interventiile profesorului lui. Desi este doar cu cativa ani mai mare, profesorul are o cumplita placere in a face observatii ce reusesc sa descurajeze pe oricine...A cantat bine prima parte din concert...a intervenit iar profesorul cu "unde sunt nuantele?", in loc de "ai facut progrese, baiete". Of! Visul meu? Cand vom invata sa ne apropiem si sa ascultam povestea fiecaruia? Pentru ca si acest elev are povestea lui. Nu o cunosc, dar am vazut pe fata lui bucurie...

    RăspundețiȘtergere
  14. La "Perspective" dl.Dumitrascu face treaba buna, zic eu. Aseara a avut-o ca invitat pe doamna Stoica, fost ambasador in Izrael, o femeie de inalta tinuta intelectuala. Mi-am notat cateva din raspunsurile ei...RESPONSABILITATEA DE A FI OM, OM DE CALITATE = UMAN, SENSIBIL LA NEVOILE SI SUFERINTELE ALTORA. Nota 10, stimata doamna Stoica!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mesajele primite in a 13-a seara prezinta realitatea de pe teren. Dar ele, mesajele nu ne sunt puse la dispozitie. Stiu doar ca prezentatorul era tare necajit.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce lins pe buze ne-a oferit netul asta!
    Cruce, clepsidra, craniu, lant, OMUL NEGRU!
    Ca povestile aceluiasi autor, povesti cu fiare salbatice, cu toporul in mana, cu o voce care te ingrozeste si trebuie sa crezi in Dumnezeu de frica.

    RăspundețiȘtergere