miercuri, 1 iunie 2011

Morala?

Pipim (da, ăla cu literalismul biblic şi aversiunea faţă de hirotonirea femeilor - ale dracului unelte!) şi-a înşelat nevasta (chestiune care nu ne priveşte cîtuşi de puţin) şi a ieşit din pastoraţie (antologice nesimţirea melodramatică din scrisoarea lui de demisie şi elanul moralist din misiva către adepţi). Că omul e paranoid şi grandoman nu e nimic nou. Cînd eşti implicat 100% în "marea luptă" e foarte uşor să pierzi simţul proporţiilor, ba chiar pe cel al realităţii. Ce mă încîntă pe mine în toată povestea e următoarea constatare: nu contează dacă se întîmplă să calci strîmb, ideile tale stupide rămîn la fel de stupide.

7 comentarii:

  1. Poli, trebuie sa-mi anunt prietenul care-mi recomandase de curand una din cartile lui Pipim. Chiar m-apucasem sa o studiez. Este vorba de "Primeste Cuvantul"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa faci bine sa citesti cartea. E un excelent exemplu de "asa nu" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Recomand cu caldura genialele articole, incepand cu: http://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/03/05/moralitatea-este-iluzorie-2/

    RăspundețiȘtergere
  4. Am admis in cele din urma comentariul de mai sus, desi e doar self-promotion incidental. Marturisesc insa ca genialitatea postarilor este peste nivelul meu de comprehensiune :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-i nimic... poti sa iti dai cu parerea :)

    RăspundețiȘtergere