vineri, 20 august 2010

Gustar augúst - áugust gustos

Să înoţi la apus în oglinda aproape netulburată a unui lac mare cît cerul senin de deasupra. Să te îmbeţi cu mirosul dulce de ardei capia sfîrîind pe plită. Să stai tihnit la taclale cu amici (ocheadă la Verbo şi Keter), cînd lumina e aurie afară toată ziua, iar nopţile-s de un laodiceanism perfect. Să te lingi pe bot după un harbuz zemos sau să te droghezi cu parfumul tare al unui pepene galben, încă netranşat.

Să te minunezi cînd în adventismul românesc se întîmplă şi aşa ceva. Să te enervezi că alma mater publică şi asemenea idioţenii. Să surîzi de unul singur cînd Edi afirmă că Isus a fost un umanist, nu un creştin.

4 comentarii:

  1. "Să stai tihnit la taclale cu amici (ocheadă la Verbo şi Keter)"...si cu Anonymus, cum ii place a spune d-lui profesor Laiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur :) E adesea cel mai important personaj din zona ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca ai auzit ca si despre tine un fost coleg de facultate spunea mai daunezi ca esti umanist. Nu zicerea lui ma intereseaza, ci doresc o definitie "adventista" pentru UMANIST. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un umanist este in primul rind un pasionat sau un specialist al umanioarelor (al disciplinelor inexacte, ca sa zic asa), printre care se numara si teologia. Deci, intr-un sens tehnic, orice pastor este un umanist - mai ales daca se intimpla sa stie vreun pic de limbi biblice, de istorie, de arheologie, de teologie sau psihologie.

    Intr-un sens restrins, umanismul este o filozofie a unora dintre umanisti. Ea presupune respingerea supranaturalului si a autoritatii religioase. Macar in parte, in acest sens a folosit Edi termenul de "umanist". Acest umanism - intemeiat pe rationalism, autonomism si egalitarism - tine de modernitate. Post-modernismul il contesta in mare masura. Or, eu sint mai curind post-modern (spre deosebire de Edi, care se revendica de la modernism).

    Prin urmare, sint un umanist cu accente anti-umaniste :D

    RăspundețiȘtergere