miercuri, 11 ianuarie 2012

Adevăratul dar

"Viaţa este darul lui Dumnezeu." Am reauzit recent vorba asta goală. Ceea ce majoritatea credincioşilor uită să-ţi spună este că viaţa la care se referă nu este viaţa asta, pe care o ştim cu toţii. Nuuu, nici pe departe! Darul lui Dumnezeu, adevărata viaţă, e viaţa veşnică - viaţa dincolo de moarte (în oricare dintre variantele ei dogmatice). Viaţa asta, viaţa noastră cea de toate zilele, e doar un test, o ispită căreia trebuie să-i rezişti. Ai grijă ce faci cu "darul lui Dumnezeu"! El stă cu ochii pe tine şi, în funcţie de viaţa asta, îţi dă sau îţi refuză Viaţa.

Aşa se face că orice credincios care se ia în serios trăieşte cu sabia lui Damocles deasupra capului. "Uşa harului" ţi se poate oricînd trînti în nas. "Faţa Domnului" trebuie în permanenţă căutată - cît mai e de găsit. Adevăratul dar al lui Dumnezeu e moartea. Ea aduce, de bine, de rău, eliberarea din mizeria credinţei. Pînă una-alta, trebuie încă să te întrebi: e păcat să faci sex oral? Dumezeu e cu ochii pe tine! Ţi-a dat nu doar darul vieţii, ci şi un manual de întrebuinţare. Ferească sfîntul să nu găseşti în el răspunsuri la toate întrebările!

PS Nici n-am intrat în "problema suferinţei", ca să pomenesc afirmaţiile explicite ale multor teologi potrivit cărora moartea e un har.

10 comentarii:

  1. Domnule Polihronu, ce zice Biblia, e pacat sau nu sa faci sex oral?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt tare curios cum ar raspunde cei de la AMICUS. Dar ce zic eu? Ar trebui intrebati si cei de varsta a treia, nu? Cert este ca oricat de tare am striga ca e pacat, doar Dumnezeu stie ce-i in intimitate, ca doar El ne vede, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Teologii adventisti afirma ca moartea e un har?

    RăspundețiȘtergere
  4. Subscriu polihronule! O singura remarca as avea: religiosii nu sunt de acord cu sexul oral intru-cat este un act profund egoist; altruisti convinsi, ei cauta ceva in care sa dea si apoi sa primeasca: eu le propun un 69! Le-ar rezolva multe probleme! Sa fii iubit !

    RăspundețiȘtergere
  5. Biblia nu are raspuns la toate intrebarile.

    Sper ca Dumnezeu are decenta sa se uite in alta parte :)

    EGW merge pina la a afirma ca "moartea a doua" este un har.

    Amin! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma doare capul!
    Mi-am luat cateva minute pentru a citi cate ceva la subiectul dat. O, cate explicatii pro si contra! Ce este sodomia, ce este gomoria...relatii anormale...preoti care spun ca-i pacat, altii, mai putini ce-i drept, ascultand spovedania spun ca nu-i problema lor...ca termenul de sex oral nu era pe atunci cand s-a scris Biblia...cate nu se pot spune!

    RăspundețiȘtergere
  7. O, se poate spune si asa: E UN SUBIECT TABU!

    RăspundețiȘtergere
  8. Autorii la care am trimis (cunoscut pastor crestin si sotia lui) folosesc insasi Biblia pentru a demonstra ca nu e pacat :) Mie mi se pare ridicol ca un pastor simte nevoia sa se pronunte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Trimiteti surorile sa invete de la sora responsabila cu misiunea femeii de aici: http://christiannymphos.org

    RăspundețiȘtergere