vineri, 21 mai 2010

În sfîrşit

Se rupe tăcerea.

27 de comentarii:

  1. Ce "povesti" se vor spune daca se rupe tacerea?

    Dragii mei, urmariti povestea de seara cu unchiul Lucian la http://www.bebedream.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. "ITFACES.ME" nu mai este un site interzis. Uniunea Romana ii face publicitate!

    Cat despre declaratiile despre abuz...din 1995, 1996, 1997, ele au mai fost publicate in Buletinul de resurse si informatii de la Misiunea Femeii, dar erau doar pentru femei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai utile, mult mai utile, sint pliantele RUPE TACEREA.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vad o unda de tristete la dumneavoastra, domnule Adventist de Romania. Parca va pare rau ca Uniunea face ceva. Ar trebui sa va bucurati mai mult... Asa cum criticati greselile fara rezerve, ar trebui sa apreciati la fel si de lucrurile bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cind lucrurile facute pentru vindecare si preventie vor fi la fel de eficiente precum cele (ne)facute intru ranire si protejarea abuzatorilor, atunci voi lauda la fel de mult pe cit am criticat. De acord?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu tot as "aranja" pe cineva plecat prin Spania ;)

    In acelasi timp trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa faca stirea atat de vizibila (prima pozitie in Info si foto cu text in prima pagina de pe adventist.ro) chiar daca materialele cu exceptia pliantelor si a a site-ului itfaces.me nu sunt noi.

    PS Declaratiile sunt postate de mult pe site si site-ul itfaces.me din cate am vazut sunt facute cu Uniunea deci mi-e greu sa cred ca vroiau sa il interzica..

    PS 2: Doneaza cineva benzina sa ajung in Spania?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu donez benzina. Spune-mi insa, cum vrei sa-l "aranjezi"? Si e posibil ca pana ajungi tu in spania... sa afli ca e in australia...

    RăspundețiȘtergere
  8. ano 10.37

    Cum de te-ai gabdit sa ne recomanzi "bebedream"?
    Cine este nenea Lucian?
    Omul asta are copii, nepoti?

    Ano, tu ai ascultat macar prezentarea dvd-urilor de pe you tube?
    Asculta: il face afis, moartea prin degerare, urlete de lei...
    Omul asta e un tip foarte nervos. S-o fi uitat in oglinda inainte de inregistrari?

    Cand voi avea copii sau nepoti...

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) M-am uitat si eu, in sfirsit, la povestile lu' unchiu' Lucian. Nu l-am vazut niciodata inainte fercit. Se pare ca si-a gasit vocatia.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ corectez:"gandit"
    @ polihronu, tu numesti asta vocatie?

    O fi unchiu' Lucian fericit, dar saracii copii cum vor dormi? Ei nu raman in minte cu morala, ci cu imaginile create atat de sugestiv de povestitor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu n-am spus ca si consumatorii povestilor unchiasului vor fi fericiti :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt bune resursele:
    www.enditnow.org
    www.itfaces.me/ro/

    Am citit site-ul dr.Anne si istoria ei.
    De ce uniunea nu face referire si la www.reinviesperanta.com? Vad ca aici sunt multe materiale...
    La resurse, chiar Jan Paulsen, presedinte GC spune:"Biserica, un loc sigur"!
    De asemenea: dr. Rene Drumm prezinta "Violenta in familie".

    ESTE BISERICA UN LOC SIGUR?

    RăspundețiȘtergere
  13. Auzi Poli, am auzit ca in Transilvania sud, la un cantonament, unchiasul a spus atat de "expresiv" povestea cu leul copiilor prezenti, incat unul a inceput sa planga si a fugit in bratele tatalui...de parca vazuse un vampir...

    RăspundețiȘtergere
  14. Polihronule, imi dai voie sa raspund eu la ultima intrebare?
    De fapt nu eu, ci presedintele Paulsen:

    "Uneori suntem atat de agresivi in ceea ce priveste 'dreptatea' incat capacitatea noastra de a comunica valorile pe care Hristos doreste ca noi sa le impartasim este nula".

    "Este foarte important sa stim ce credem dar, cu siguranta ca, este si mai important sa ne tratam bine unii pe altii".

    RăspundețiȘtergere
  15. @comentatorii anonimi:

    Ce-aveti cu unchiasul? Ii sta asa de bine in postura asta! Mai mult, dvd-urile sunt marfa buna la GC, chiar eu le-as cumpara. Dorul romanului se exprima si-n imaginile frumoase ale Ardealului, si-n portul nostru popular, si-n povestile spuse langa focul cu lemne...

    RăspundețiȘtergere
  16. Dr. MargiAnne Isaia24 mai 2010 la 20:06

    In sfarsit se doreste in mod oficial ruperea tacerii. Dupa un schimb de mesaje pe care l-am avut cu persoane de raspundere de la diviziunea Euro-Africa, Departamentul Misiunea Femeiidin Romania incepe sa abordeze o problema care se credea inexistenta in biserica adventista din Romania. Excelent! Materiale care erau puse pe site-ul www.reinviesperanta.com, provenite din surse oficiale, au fost considerate nenecesare pentru biserica din Romania atunci. Interesanta schimbarea de opinie.
    Inca nu inteleg de ce emisiunea filmata la Viata la Superlativ despre Abuzul asupra copilului nu este prezentata pe post. Oricum, din nou se pierde ocazia ca un post TV crestin sa iasa in fatza si sa trezeasca constiinta romanilor a propos de raspunderea lor de oameni in primul rand. Cat despre adventismul romanesc, realitatea spune mai mult decat spune teoria. Asteptam sa vedem ce se face in mod oficial cu agresorii. Cat despre victime, ele sunt inca in asteptare. Cine este specialistul din Comitetul anti-abuz caruia sa se adreseze?

    RăspundețiȘtergere
  17. In opinia mea, cea mai buna solutie ar fi ca uniunea romana sa accepte o colaborare cu dvs. As aprecia un asemenea gest curajos. Si ar deschide poate cele mai multe inimi pentru adevar si vindecare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si da, multumesc pentru ca mi-ati adus aminte de faptul ca prima versiune romaneasca a celor cinci pliante "(Intre)Rupe tacerea" a aparut cu destula vreme in urma pe site-ul dvs.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Dr.MargiAnne Isaia

    multumesc pentru interventia dvs.
    Chiar voiam sa intreb cui se poate adresa o victima? Ce s-a facut pana acum mi se pare doar o imagine buna pentru sesiunea Conferintei Generale din iunie 2010!

    RăspundețiȘtergere
  20. Exista vreun comitet anti-abuz la nivel de uniune sau conferinte?

    Am impresia ca doar ne jucam...pentru ca nici o femeie abuzata nu va povesti cele intamplate vreunuia de la uniune sau conferinte, poate nici pastorului ei, ca sa nu mai vorbim de slujbasii bisericii...Cu atat mai putin un copil, victima a unui abuz sexual. Sa fim seriosi! Cu cine sa vorbeasca el, cu Teodora Goran, care nu va intelege niciodata relatia mama-copil?

    E nevoie de un specialist, o persoana cu inima, de incredere!

    Mai mult, cred ca o persoana care a fost victima unui abuz poate intelege foarte bine pe cel ce traieste o asemenea trauma. El poate fi unul din membrii acestui comitet.

    Teorie stim multi, trebuie insa un OM devotat acestui departament...sau, asa cum spune MargiAnne Isaia, un comitet. Altfel, apa sub podet!

    Ce usor se spune in pliante: cautati un specialist...zic eu, platiti-l...cu alte cuvinte, descurcati-va!

    Bine intreba anoninul de mai sus: Este biserica un loc sigur?
    Si bine spune presedintele GC: biserica TREBUIE sa fie un loc sigur!

    RăspundețiȘtergere
  21. Dr. MargiAnne Isaia25 mai 2010 la 16:24

    Tiparirea si distribuirea cartii "Vindecand Ranile" este,in opinia mea, o urgenta majora.
    Surprize mari sunt la orizont....Chiar si la Conferinta Generala..
    O victima se poate adresa unei persoane de acelasi SEX, cu competenta, prin competenta intelegand: educatie speciala, caracter integru, inzecita putere de Sus.

    RăspundețiȘtergere
  22. O alta poveste groaznica si un raspuns din partea Biroului de presa, semnat Nelu Burcea.
    Poate ca persoanele numite nu mai sunt membre azs, dar tot Techirghiolul (si nu numai) stie ca familiile Mandache si Liga sunt adventiste!

    RăspundețiȘtergere
  23. Am remarcat si eu povestea. Trist.

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu cred ca trebuie format un comitet flexibil care sa se intruneasca atunci cand apare un caz. Asa doar sa existe...nu prea ii vad rostul.

    Cat despre componenta lui vad niste psihologi sau specialisti seriosi nu cei care au impresia ca se pricep.

    Si mai am o intrebare. Ce trebuie sa faca in mod concret Biserica cu agresorii? Dar cu cei agresati? Concret si realist.

    RăspundețiȘtergere
  25. Concret si realist?
    Poate gasesti un raspuns la "Dialog pe scara richter" cu Cristian Magura si Lucian Cristescu. Subiectul: Abuzul in Biserica Catolica. Vizionare placuta!

    RăspundețiȘtergere
  26. @ano
    Una peste alta, n-am aflat decat "motivul" crizei prin care trece biserica catolica si anume celibatul! Ca profesor si pastor, asteptam din partea d-lui Cristescu cateva cuvinte PENTRU victime! Poate data viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  27. Intrebare anonim - Si mai am o intrebare. Ce trebuie sa faca in mod concret Biserica cu agresorii? Dar cu cei agresati? Concret si realist. Pt @anonim Sa faca o ancheta interna si la finalizare sa ia doua masuri.1.agresorii exclusi si deferiti justitiei. (dupa care oferita o consiliere spirituala in ideea constientizarii pacatului si a refacerii vietii)2.victimele sustinute atat psihic prin consiliere cu psihologi cat si financiar (terapie,concedii platite pentru refacere) pentru ca tragedia sa petrecut intr-o institutie in care AMBII cotizau si erau membri cu acte in regula.

    RăspundețiȘtergere