marți, 24 noiembrie 2009

Dictatura majorităţii

L-am urmărit astăzi pe Iosif Boda, venerabilul ex-iliescian, spunînd o vorbă memorabilă (redau, deci, din memorie): "Am avut o democraţie originală în anii '90, în care s-a condus prin mineriade; şi avem la ora aceasta o dictatură originală, în care opoziţia majoritară e prezentă pe toate canalele media criticîndu-l pe dictator." Tipic românesc.

Se vorbeşte mai nou (printre fani PNL) de o contradictatură - dictatura bunului simţ, instaurată de acuplarea PSD-PNL. Eu unul sînt din fire sceptic faţă de orice majoritate, mai ales una politică. Şi detest dictatura, indiferent ce impune ea. Dar asta e, nu degeaba democraţia a fost supra-numită "dictatura majorităţii".

PS Ca să elimin orice suspiciune de pro-băsescianism, vă spun că am votat cu Antonescu în primul tur. Şi că voi vota cu Băsescu în al doilea doar pentru că urăsc stabilitatea psd/pdsr-istă, de sorginte comunistă, preferînd instabilitatea liberală, de tip interbelic. Nu e nicio dramă în faptul că vin şi trec guverne. Problema e că la noi e o dramă să nu fii la putere.

Niciun comentariu: