sâmbătă, 1 mai 2010

Feţe-feţe

Am aflat azi, prin încurcatele căi ale Domnului, de existenţa unui site la nivelul Diviziunii Euro-Africa dedicat abuzului sexual. Site-ul are versiuni integrale în mai multe limbi, printre care şi limba română. Designer-ul site-ului are în portofoliu, printre altele, chiar site-ul uniunii române - ceea ce amplifică şi mai mult ironia faptului că nu văd să existe vreun link la el niciunde în paginile adventiste din România (am pus eu, probabil în premieră, un banner aici pe blog, jos în dreapta).

Site-ul acesta, care există de aproximativ un an de zile, e promovat în Franţa, Italia, Germania (din cîte reuşesc să-mi dau seama pe internet), dar nu la noi. Conţine cîteva lucruri esenţiale cu privire la abuzul sexual, cîteva resurse utile (mai ales în măsura în care aveţi acces la limba engleză şi la o bibliotecă occidentală). Cînd vine vorba de ajutor efectiv, eşti trimis(ă) la departamentul Misiunea Femeii de la uniune. Se întîmplă s-o cunosc pe Teodora (da, sîntem veri primari). E o fată de zahăr. Dar în asistarea victimelor abuzului sexual nu cred să aibă vreo competenţă (lucru dovedit, măcar în parte, în cazul Georgianei Munteanu). Mai mult, ea e doar un pahar de fată dulce într-un ocean de mutre acre - de aici inutilitatea acestui site, care e doar o faţadă menită să mascheze lipsa de interes şi/sau competenţă a feţelor bisericeşti în cazurile de abuz sexual, o faţadă - paradoxal - ţinută la secret.

PS Am remarcat că e încă afişat pe pagina principală update-ul în care precizam că pastorul lui Vasile Fereşteanu nu e hirotonit. Vă anunţ că, între timp, a fost hirotonit. Pe cînd hirotonire de către biserică, pentru competenţe dovedite, în locul hirotonirii de către pastori, pentru obedienţă demonstrată? Şi nu mă refer doar la filozoful de Găujani.

8 comentarii:

  1. Ar fi nepotrivit sa il promoveze deoarece...nu este gata. La contact apare Silvia Dima iar unele date lipsesc de la intrebari. Se pare ca ne miscam noi sau se misca initiativa europeana mai greu.

    Totusi, interesant ca se face la nivel oficial din cate vad. Neasteptat de altfel...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Silvia Dima incepuse ceva la acest proiect, dar au venit alegerile si a fost numita Teodora Goran. Cred ca Teodorei ii place mai mult colportajul, acolo unde este sotul ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Teodora este cu o jumatate de norma la Uniune, cealalta jumatate la Mihai. Asa ca...jumatate implicare la Misiunea Femeii!

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt sigure dovezile hirotonirii pastorului care l-a reprimit ca membrul pe VF? daca da, l-a hirotonit uniunea romana sau cea spaniola?
    mersi

    RăspundețiȘtergere
  5. VF este membru la Gaujani, Giurgiu. Pastorul lui a fost in mod cert hirotonit primavara aceasta, de catre Conferinta Muntenia - evident. Doar VF isi face veacul pe alte meleaguri.

    RăspundețiȘtergere
  6. intelesem gresit ca vf a fost reprimit ca membru in biseirca romana din madrid, de aici confuzia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hirotonirea lui Flavius nu are legatura cu cazul VF

    RăspundețiȘtergere
  8. Sigur ca nu. Dar, la fel de sigur, botezul lui VF are de a face cu hirotonirea lui Flavius. In sensul ca a avut loc, printre altele, si pentru ca pastorul lui nu a vrut sa-si pericliteze cariera.

    RăspundețiȘtergere