vineri, 27 noiembrie 2009

Bumerang

Am urmărit amuzat în ultimele două zile (pentru că totul a început cu o avanpremieră realizată de Dinu Patriciu miercuri seara) episodul cu minorul lovit de Băsescu acum cinci ani. Chiar şi dacă înregistrarea este autentică, folosirea ei în campanie are toate şansele să se întoarcă împotriva celor care au recurs la ea. De ce?

Pentru că dosirea înregistrării timp de cinci ani şi publicarea ei fix în campanie este ea însăşi reprobabilă moralmente (mai ales dacă înregistrarea este autentică).

Pentru că în România - trist, dar adevărat - cel puţin două treimi dintre părinţi consideră că e în regulă să-ţi altoieşti odrasla.

Pentru că expunerea la ore de vîrf a lui Dinu Patriciu (cu jubilaţia lovirii lui Băsescu afişată ostentativ) sau a lui Sorin Ovidiu Vîntu (care, şi doar prin tonul vocii la telefon, pare patrician şi condescendent) nu face decît să alieneze plebea votantă, lipind şi mai bine etichetele de moguli puse de Băsescu.

Pentru că unii nu pot nici măcar să compare un gest violent comis împotriva unei singure persoane cu instigarea la violenţă împotriva multora, cu averile făcute pe spinarea statului (de moguli de toate culorile politice, desigur), cu penibilul urmuzian al colaborării dintre PRM şi UDMR în campania anti-Băsescu.

3 comentarii:

  1. intre timp s-a demonstrat ca filmul nu e trucat, s-a vorbit cu copilul lovit ce locuieste actualmente in italia. ca sa nu mai amintim de reactia penibila a presedintelui la prima abordare publica a subiectului :D

    o fi moralmente reprobabila scoaterea ei la lumina, dar santajul politic se practica peste tot in lume, si era de asteptat ca o astfel de carte sa fie jucata cu maximum de profit, adica fix in campania electorala, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ano dragă, dă-mi şi mie un link către sursa ta care a demonstrat indubitabil că filmul nu e trucat. Pe de altă parte, comentariile mele plecau tocmai de la posibilitatea ca înregistrarea să fie autentică. Şi eşti tu însuţi de acord că şantajul politic este reprobabil. Sînt oameni pentru care mizeria spectacolului politic este doar amplificată de astfel de tactici electorale. Prin urmare, susţin în continuare opiniile din postarea mea.

    RăspundețiȘtergere