duminică, 15 februarie 2009

Un pic de satiră

Ştiaţi că, dintre cele 13 (treisprezece) departamente ale Uniunii Române listate pe site-ul acesteia, doar 4 (patru) au şi un text de prezentare? Acestea sînt: Comunicare, Misiunea femeii, Relaţii oficiale şi libertate religioasă, Tineret. Din restul de 9 (nouă), 7 (şapte) - o semnificativă majoritate - se prezintă cu un promiţător "în curînd". Se investighează încă scopurile existenţei lor. Ultimele 2 (două) se scaldă însă într-o limpede babilonie, avînd ca text de prezentare genericul Lorem ipsum - o adaptare "nonsensică" după un fragment ciceronic folosită ca umplutură în web design. Poate nu este deloc întîmplător - mai ales în contextul de faţă - că departamentele cu pricina sînt Misiunea pentru copii şi Asociaţa pastorală.

6 comentarii:

  1. Poate că totuși are sens.

    Asociația pastorală - dolorem ipsum, quia dolor sit amet
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Evident, trimitere subtilă la original. În traducere liberă: să iubească durerea însăşi, pentru simplul fapt că e durere :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo, merită menţionat aici că singura modalitate în care m-am putut face util "departamentului" în cauză a fost traducînd un text latinesc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. In background e www.adventist.ro/index.php

    RăspundețiȘtergere
  5. Multi intra pe www.adventist.ro/index.html care ii duce in ww.azs.ro, vechi de pe vremuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarat. Am dat insa link-urile (embedded) de fiecare data cind au fost disponibile.

    RăspundețiȘtergere