duminică, 1 februarie 2009

A înnegri negrul

Ştiţi care este una dintre atribuţiile de serviciu ale administratorilor de la uniune? Să citească bloguri. Şi, după cum era de aşteptat, mi se sugerează categoric (frumos contradictio in adjecto) să sistez publicarea acestor comentarii, deoarece ele ar fi "denigratoare". Prietenii mei de la uniune uită că nu poţi denigra spunînd adevărul.

Nu, interesul meu nu este să ponegresc Biserica Adventistă. Nici măcar să acuz în mod direct anumite persoane. Scopul meu este să provoc un dialog deschis (ori cel puţin o meditaţie discretă) pe seama unor probleme reale de care ne lovim cu toţii. Este strigător la cer să auzi oameni cu temere de Dumnezeu spunînd: "da, ai dreptate, sînt de acord că nu toate lucrurile sînt în regulă, dar nu putem decît să respectăm obiceiurile şi cutumele româneşti". Şi eventual: "las' că vin alegerile în cîteva luni..."

Nu, indiferenţa şi lipsa de iniţiativă sînt tarele prin excelenţă ale oricărui sistem. Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să ne complacem în ele. Iar comportamentele cu adevărat denigratoare sînt ale celor care nu dau doi bani nici pe legislaţia românească, nici pe regulamentele bisericii, nici pe "cea mai mare poruncă din lege".

Nu, să nu vă surprindă că orice critică, fie ea şi întemeiată, este etichetată drept defăimare. Vă aduceţi aminte de Ieremia 26:11 şi 38:4? Nu sînt profet. Însă a spune adevărul cînd acesta nu convine a fost întotdeauna păcat capital.

PS Unii dintre voi ştiţi deja: de un tratament similar, ba chiar cu reacţii publice, a avut parte şi reînviesperanţa.com. Pentru ca în cele din urmă uniunea să dea un comunicat oficial în încercarea de a reacţiona corect la problema vizată. Doar procesele în instanţă şi articolele de presă ne urnesc în direcţia cea bună?

4 comentarii:

  1. Chiar ma intrebam cand urmeaza reactiile... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooooo, n-auzii de sa(i)tul asta! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte simplu. Atunci cand nu ai cuget curat tie frica de atacuri si le numesti denigratoare.
    Bine ca deocamdata sunt doar sugestii :)

    RăspundețiȘtergere